Fermierii afiliați Asociației ”Moldova Fruct”, îndemnați să participe la evenimentul Maiei Sandu

 

Surse din interiorul Asociației Moldova Fruct au dezvăluit că membrii Consiliului de Administrare și executivul organizației au decis să susțină parcursul european al țării și să participe la Adunarea Națională Moldova Europeană, ce urmează a fi organizată pe data de 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale, eveniment convocat de Maia Sandu și bugetat din bani publici.

Igor Dodon a anunțat poziția Blocului Comuniștilor și Socialiștilor referitor la mitingul din 21 mai

În cadrul ședinței Consiliului de Administrare desfășurate ieri, 15 mai, membrii au abordat mai multe subiecte de interes, printre care se numără și proiectul Regulamentului de subvenționare. Cu toate acestea, unul dintre cele mai importante aspecte discutate a fost susținerea parcursului european al țării și rolul crucial pe care îl poate juca industria fructelor în acest proces.

Conform surselor, membrii Asociației Moldova Fruct au conștientizat că integrarea în familia europeană ar oferi stabilitate și oportunități de colaborare economică, având un impact benefic asupra sectorului fructelor din Moldova. Prin urmare, ei au hotărât să susțină activ Adunarea Națională Moldova Europeană, un eveniment de importanță majoră pentru promovarea valorilor europene și a parcursului european al țării.

În contextul participării la acest eveniment, Asociația Moldova Fruct îndeamnă toți membrii săi și reprezentanții industriei fructelor din Moldova să participe în număr cât mai mare. Prin unirea forțelor și implicarea activă în procesul de integrare europeană, se creează premisele dezvoltării durabile a sectorului fructelor și a economiei în ansamblu.

”Stimați membri, bună dimineața. Ieri, 15 mai, a avut loc ședința Consiliului de Administrare al Asociației. Pe lângă proiectul Regulamentului de subvenționare a fost abordată susținerea parcursului european al țării noastre, care ne oferă stabilitate și colaborare economică. Astfel, membrii Consiliului De Administrare, precum și executivul Moldova Fruct vor susține Adunarea națională Moldova Europeană, care va fi organizată la 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale, la inițiativa Președintei, Maia Sandu. Singura soluție pentru modernizarea și sustenabilitatea sectorului nostru e să fim parte a familiei europene. Vă îndemnăm să participați la acest eveniment”, este mesajul transmis fermierilor din țară.

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct își orientează activitatea spre dezvoltarea sectorului horticol din Republica Moldova și promovarea intereselor membrilor săi.

Moldova Fruct reprezintă 180 de întreprinderi moderne care activează în domeniul agricol: producători, procesatori, exportatori de fructe, dar și prestatori de servicii. Un obiectiv esențial al organizației este diversificarea piețelor pentru fructele de înaltă calitate din Moldova: mere, prune, cireșe, caise, struguri de masă, precum și produse procesate.

Moldova Fruct oferă membrilor săi susținere și asistență în advocacy, instruiri și promovarea produselor pentru export, inclusiv în cadrul celor mai importante expoziții internaționale: Fruit Logistics (Germania), WorldFood (Federația Rusă), World of Perishables (Emiratele Arabe Unite), etc.

Asociația organizează misiuni internaționale ale cumpărătorului și este pregătită să ofere orice alt tip de asistență solicitată pentru a sprijini dezvoltarea și menținerea relațiilor de afaceri, reciproc avantajoase.

Total
0
Shares
Total
0
Share