Fermierii solicită Guvernului să le achite datoriile la subvenții până la 31 martie

Asociația Forța Fermierilor a emis o declarație în care atenționează că situația în care s-au pomenit agricultorii din țară este dezastruoasă și nu dispun de bani pentru a începe lucrările agricole de primăvară. Din banii pentru subvenții, fermierii susțin că își vor putea plăti dobânzile pe care le au la creditele bancare și nebancare.

Agricultorii afectați de seceta din 2022 spun că nu au nici până acum o claritate din partea ministerului de resort în ceea ce privește motorina din România.

„Noi nu am primit un răspuns definitiv cu motorina din România. Acum agricultorii se pregătesc de lucrările de primăvară, duc o lipsă enormă de resurse financiare. Subvențiile la dobânzile care au fost luate la credite se întind. Ar fi bine dacă acestea ar fi acordate într-un mod cu mult mai operativ. Noi am pus pe 31 martie termenul limită”, a declarat președintele Asociației Forța Fermierilor, Ion Plămădeală.

Am solicitat o reacție din partea reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare la nemulțumirea fermierilor, însă până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

Recent, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, s-a pronunțat referitor la motorina din România. Bolea a dat asigurări că aceasta va ajunge la Agenția Rezerve Materiale până la sfârșitul acestei luni.

Ulterior, urmează să fie semnat contractul de depozitare, după care va începe repartizarea combustibilului.

Anul trecut, zeci de fermieri au protestat cu tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale și au cerut să fie instituit un moratoriu privind calcularea penalităților la creditele luate. Atunci, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că în țara noastră nu ar exista un temei legal care să permită acest lucru.

Total
0
Shares
Total
0
Share