Fermierii urmează să se întâlnească astăzi cu ministrul Agriculturii

Fermierii se vor întâlni astăzi, la ora 14:00, cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a declarat pentru Radio Moldova președintele Asociației Forța Fermierilor, Ion Plămădeală.

Potrivit acestuia, agricultorii vor discuta cu mai mulți reprezentanți ai ministerului de resort, dar și cu angajați ai Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, Camera de Comerț și Industrie despre creditele pe care le au fermierii la bănci și nu le pot achita.

„Putem vorbi mai departe despre mersul protestelor după ședința comisiei și după deciziile luate. Dacă acceptă propunerile noastre noi până seară ne putem întoarce acasă. Va fi o comisie de lucru împreună cu Ministerul Finanțelor, Camera de Comerț, după întâlnire, probabil, vom face declarații de presă”, a menționat Ion Plămădeală.

Precizăm că discuțiile care urmau să aibă loc ieri între membrii Asociației Forța Fermierilor și reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au fost amânate, pentru astăzi.

Anterior, ministrul Vladimir Bolea a subliniat că va fi creat un grup de lucru care va analiza lista agricultorilor care riscă să falimenteze și care au nevoie de compensații din partea statului. Ieri, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat la postul nostru de radio că autoritățile trebuie găsească soluții și să vină cu un răspuns la revendicările fermierilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share