Politic

Filip DEZVĂLUIE despre influența pe care o exercită acum Plahotniuc asupra PD

Pinterest LinkedIn Tumblr

Actualul Președinte al Partidului Democrat, Pavel Filip, invitat la emisiunea „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, a declarat că în PD deciziile sunt luate în mod democratic.

Pavel Filip spune că nu observă ca fostul lider al PDM Vladimir Plahotniuc să exercite vreo influență în interiorul partidului.

„Deciziile le luăm noi. Deciziile sunt luate acum în mod democratic. Există foarte multe discuții în interiorul partidului, în interiorul fracțiunii, de aceea, cei care cred că cineva exercită influență asupra partidului din exterior se înșală”, a afirmat politicianul.

Totodată, potrivit lui Pavel Filip, în prima jumătate a anului 2020, Partidul Democrat din Moldova (PDM) va fi resetat, așa cum anunță încă din vara anului curent noua conducere a partidului.

Formațiunea a pregătit un proiect al acestui proces de resetare și după sărbătorile de iarnă urmează să fie examinat cu reprezentanții organizațiilor teritoriale ale formațiunii.

„Eu nu vreau să examinez unele elemente aparte, vreau să examinez unele poziții fundamentale ale partidului, iar ulterior, cine va rezista pe acest fundament, acela se va regăsi în PDM, cine nu – va pleca”, a afirmat liderul PDM

Pavel Filip spune că partidul trece printr-o perioadă dificilă după ce s-a aflat la guvernare, într-o formă sau alta și acest lucru nu putea să nu se răsfrângă asupra formațiunii în general și asupra fracțiunii PDM. Totodată, liderul democraților a dezmințit informațiile apărute în spațiul public că în cadrul formațiunii ar exista o anumită divizare.

„Eu sper că fracțiunea se va păstra în componență deplină până la următoarele alegeri parlamentare”, a declarat Pavel Filip.

 

loading...

Comments are closed.