Politic

Filip: Moldova are acum un sistem bancar puternic! Frauda bancară nu se mai poate repeta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stabilizarea sistemului bancar este una dintre cele mai importante realizări ale Guvernului condus de Pavel Filip, de la învestirea sa, în anul 2016. Șeful Executivului a mai spus, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la Pro TV Chișinău, că un sistem bancar stabil și puternic face imposibilă repetarea fraudei de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

”Prioritatea care a stat în fața mea, atunci când am venit la Guvern, a fost să stabilizăm sistemul bancar, pentru că, da, sunt foarte mulţi critici. Sunt mândru de rezultatele pe care le-am obținut în acest sens și astăzi vă spun cu certitudine că Republica Moldova are un sistem bancar puternic. BNM este fortificată și, ca regulator, nu va permite niciodată în Republica Moldova să se repete o asemenea fraudă bancară”, a declarat Pavel Filip.
 

Și funcționarea instituțiilor publice și a statului de drept este o performanță reală a actualei Guvernări. Potrivit lui Pavel Filip, acest lucru se va observa clar la alegerile din februarie 2019, care vor fi libere și corecte. ”Pentru noi alegerile din 2019 sunt foarte importante. Guvernul face efortul necesar pentru a asigura alegeri libere și corecte. Ne vom asigura cu foarte mulți observatori, astfel încât să nu lăsăm loc de interpretare”, a mai spus Pavel Filip.

Amintim că Pavel Filip a devenit premier într-o perioadă de criză economică severă în Republica Moldova. Cu toate acestea, politicile implementate de guvernul său au stabilizat economia națională, fiind reluată finanțarea din partea FMI.

loading...

Comments are closed.