Filosoful Mihai Şora despre alianţa Dodon-Sandu: Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepți să-i îmbraci costumul

mihai sora. alianta dodon maia sandu, alianta acum psrm

Filosoful Mihail Şora, personalitatea emblematică a protestelor antiguevrnamnetale şi anti-PSD condamnă alianţa făcută în Republica Moldova de proeuropenii Maia Sandu şi Andrei Năstase cu Igor Dodon. Șora consideră că cei doi nu fac, astfel, decât să-i legitimează atât pe socialiști, cât şi pe “stăpânii” lor de la Moscova.

“Cu Dodon? Oameni buni, uitați de vorba „Fă-te frate cu dracu’, până treci puntea!“ Ea nu înseamnă nici înțelepciune, nici pragmatism salvator, nici iscusință conjuncturală. Vorba aceasta (și tot ce implică ea) reprezintă nenorocirea însăși, forma cea mai perversă a compromisului, impuritatea cea mai fetidă și înspăimântătoare. Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepți să-i îmbraci costumul, să te umpli de conținutul lui întunecat. Și nicio împielițare nu rămâne fără urmări», scrie Mihail Șora.

Filosoful trage şi un semnal de alarmă, invocând viiotare consecinţe nefatse pentru Republica Moldova.

“Știm, politica nu privilegiază curăția sufletească, onoarea, dezinteresul. Dar sunt alianțe, strângeri de mână, înfrățiri care s-au lăsat, de-a lungul istoriei, cu morți pe caldarâm, oameni putrezind în beciuri ori înghețând sub viscolul Siberiei. Nu, nicio împielițare nu rămâne fără urmări: nici în înalta sferă a politicii, nici în banala viață a omului de rând”, a scris Șora, într-o postare pe reţelele de socializare.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share