FISC: Peste 11 mii de contracte de locațiune, înregistrate în prima jumătate a anului

În primele șase luni ale anului curent, la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) au fost înregistrate 11 231 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 22,6% mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

Astfel, încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice, care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 38,2% în prima jumătate a acestui an, comparativ cu același interval al anului 2022. Acestea au constituit 26 mln de lei (1,3 mln de euro).

Totodată, ca rezultat al acțiunilor de conformare voluntară și informare, în perioada ianuarie-iunie curent au fost identificate 1 283 de persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

De asemenea, au fost efectuate controale la 208 persoane fizice care dau în locațiune bunuri imobile, fiind calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 491 de mii lei, majorare de întârziere de 36 de mii lei și aplicată amendă în mărime de 16,1 mii de lei.

Potrivit legislației, cetățenii care dau în chirie bunuri imobiliare sunt obligați să înregistreze contractele de locațiune la SFS și să achite un impozit de 7% din veniturile obținute.

Total
0
Shares
Total
0
Share