Economic

FISC: Termenul limită de prezentare e declarațiilor privind impozitul pe venit pentru persoane fizice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au mai rămas 10 zile în care contribuabilii persoane fizice au obligația de a depune declarația privind impozitul pe venit pentru 2017. Despre aceasta a anunțat Serviciul Fiscal de Stat (SFS) al Republicii Moldova.

Pentru persoanele fizice cetățeni și cetățeni străini sau apatrizi care au obținut statutul de rezident al Republicii Moldova (se află pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 183 de zile), termenul de depunere a declarației privind impozitul pe venit și de achitare a obligațiilor suplimentare aferente venitului obținut, din anul precedent, se extinde până la data de 2 mai, ținând cont că data de 30 aprilie este zi de odihnă.

Pentru a facilita depunerea declarațiilor și a se conforma posibilităților contribuabililor, Serviciul Fiscal de Stat a stabilit orarul orelor de muncă după cum urmează:

– 27 aprilie 2018 – de la 08:00 până la 19:00;

– 28 aprilie 2018 – de la 8:00 până la 15:00;

– 30 aprilie 2018 – de la 8:00 până la 15:00;

– 2 mai 2018 – de la 08:00 până la 19:00.

SFS oferă persoanelor fizice cetățeni posibilitatea depunerii declarației precompletate, care se bazează pe datele din sistemul informațional al Fiscului cu referire la veniturile obținute și impozitul pe venit reținut. Declarația precompletată poate fi obținută la orice subdiviziune a Serviciului fiscal, la prezentarea buletinului de identitate.

Persoanele fizice, pot prezenta declarațiile la direcțiile deservire fiscală atât pe suport de hârtie, cât și în formă electronică.

loading...

Comments are closed.