Economic

FISC-ul luptă cu încălcările în transportul taxi. A fost lansată o linie on-line de petiții, unde cetățenii vor putea depune sesizări referitoare la abateri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a lansat o linie on-line de petiții, unde cetățenii vor putea depune sesizări referitoare la abaterile întâmpinate la transportatorii de pasageri în regim taxi. Plângerile vor putea fi expediate pe adresa electronică taxi.petitie@sfs.md, iar informația transmisă pe această poștă va fi preluată de direcțiile responsabile pentru verificare.

Beneficiarii de servicii taxi vor avea dreptul de a nu achita călătoria, în cazul în care nu le-a fost emis şi înmânat bonul de casă pe suport de hârtie și/sau în formă electronică.

Acțiunile anunțate de SFS au drept scop conformarea voluntară și forțată a contribuabililor care desfășoară activitate de transport de pasageri în regim taxi.

În scopul asigurării respectării normelor stabilite de legislație, angajații Serviciului Fiscal vor întreprinde măsuri de identificare și sancționare a cazurilor de transport ilicit de pasageri ori a cazurilor de angajare informală în câmpul muncii a persoanelor fizice – șoferi, fără respectarea normelor stabilite de Codul Muncii și legislația fiscală.

În acest scop, funcționarii fiscali vor utiliza toate sursele de informații disponibile, inclusiv simularea comenzilor prin intermediul platformelor on-line. Informația obținută va fi verificată sub aspecte cum ar fi: verificarea prestatorului de serviciu de taxi dacă este sau nu înregistrat în modul corespunzător în calitate de antreprenor; deținerea calității de angajat, persoana fizică – șofer, la compania prestatoare de servicii taxi.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește tuturor transportatorilor de pasageri în regim taxi despre obligativitatea aplicării echipamentelor de casă și de control la efectuarea decontărilor în numerar la prestarea serviciilor, precum şi obligația angajării oficiale a şoferilor.

„Încălcările admise în activitatea respectivă, manifestate prin desfășurarea ilicită a activității de întreprinzător, neangajarea oficială a şoferilor, prezintă risc atât pentru administrarea fiscală, cât și pentru consumatorii acestor servicii – pasagerii”, au explicat surse de la SFS.

Totodată, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă cetățenii care, beneficiind de servicii taxi, au observat anumite abateri de ordin fiscal în activitatea operatorului să nu ezite şi să prezinte informația respectivă pentru verificare.

Citește și: OPINIE // Tot mai mulți moldoveni au salariul mai mare de 10 000 de lei

loading...

Comments are closed.