Flautistul român Ion Bogdan Ștefănescu va prezenta un spectacol la Chișinău

Un spectacol de muzică și poezie cu genericul „Pe drumul de întoarcere spre Itaca”, susținut de flautistul român Ion Bogdan Ștefănescu, solist la Filarmonica Națională ”George Enescu” din București, va avea loc sâmbătă, 21 octombrie, la ora 15.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

În cadrul spectacolului va fi prezentat un recital de flaut din creații ale compozitorilor români și străini: Genesis – Ghenadie Ciobanu; Voices – Jos Zwaanenburg; Dragonfly – Doina Rotaru; Solomonaru – Diana Rotaru; DizzyFlute – Horațiu Rădulescu; Harmonics – Wil Offermans; The Great Train Race – Ian Clarke și Circuit – Violeta Dinescu. Tot aici va fi lansat volumul ”Back to Itaka” de Ion Bogdan Ștefănescu.

Vineri, 20 octombrie, la ora 14.00, în Sala Mare a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, profesorul universitar Ion Bogdan Ștefănescu va susține un Masterclass flaut.

Manifestările vor avea loc în cadrul Festivalului Internațional ”Zilele Muzicii Noi”, organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, cu sprijinul Institutului Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău și sunt parte a proiectului multianual ”Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”.

Total
0
Shares
Total
0
Share