Alte știri

Florida va plăti 2 milioane de dolari unui bărbat afro-american care a stat 43 de ani în închisoare. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, a semnat o lege care va permite achitarea a 2 milioane de dolari ca despăgubiri lui Clifford Williams, un deţinut afro-american, achitat în 2019 după ce a stat 43 de ani într-o închisoare din Florida, dintre care patru ani în culoarul morţii, potrivit Agerpres.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Williams şi nepotul său au fost acuzaţi de uciderea unei femei în 1976, însă condamnările lor au fost anulate de un judecător al oraşului Jacksonville. Cei doi au fost puși în libertate, în 2019, după ce Procuratura a recunoscut că s-a comis o greșeală, iar cei doi sunt nevinovați.

Unchiul şi nepotul au susţinut întotdeauna că se aflau la o zi de naştere într-o clădire din apropiere când a avut loc asasinatul, un alibi care a fost susţinut și de celelalte personae prezente la petrecere. Cei doi au fost condamnați, în pofida mărturiilor care contraziceau rapoartele poliţiei.

Clifford Williams primise pedeapsa cu moartea, care a fost însă revizuită ca urmare a lipsei de consistenţă a rapoartelor poliţiei.

Citește și: Ce despăgubire va primi un american care a stat 45 de ani în închisoare dintr-o eroare judiciară

loading...

Comments are closed.