FMF: 9 aprilie 1996 rămâne a fi o zi memorabilă pentru microbiștii moldoveni. Vedeți ce eveniment a avut loc

pavel ciobanu FMF, 9 aprilie 1996 rămâne a fi o zi memorabilă pentru microbiștii moldoveni, Vedeți ce eveniment a avut loc, Federația Moldovenească de Fotbal, 

9 aprilie 1996 rămâne a fi o zi memorabilă pentru microbiștii moldoveni. Și asta nu doar pentru faptul că Echipa noastră Națională a jucat la egalitate cu Ucraina, dar și deoarece pentru cinci jucători – Denis Romanenco, Oleg Șișchin, Alexandru Popovici, Serghei Iepureanu și Marin Spînu a fost partida de debut la selecționată! Despre asta a anunțat FMF pe pagina lor de facebook.

În ziua meciului Alexandru Popovici a împlinit 19 ani, iar selecționerul Ion Caras a avut curajul să-l trimită în teren pentru o întreagă repriză. Popovici a marcat golul de 2-2 cu puțin timp înainte de finalul meciului, profitând de o pasă bună a lui Vladimir Gaidamașciuc. Iar primul gol al echipei noastre a fost marcat de Ivan Testemițanu în minutul 72 cu o torpilă trimisă de la aproximativ 25 de metri.

Cel mai bun jucător al Moldovei în acest meci a fost desemnat mijlocașul Alexandru Curteian, care a fost aplaudat de spectatori pe parcursul partidei pentru curajul de ași lua acțiuni pe cont propriu. Pofta de joc a lui Curteian nu a trecut neobservată de scauți și peste puțin timp Curteian se va transfera de la Zimbru Chișinău la Widzew Lodz, iar mai apoi la Zenit St. Petersburg și Hamburger SV!

Ion Caras n-a putut miza în acest meci pe Serghei Cleșcenco și Serghei Nani, care nu au fost lăsați de echipa Go Ahead Eagles să vină la Chișinău, deoarece aveau de jucat un meci în campionatul olandez.

La adversara noastră atacantul Andrei Șevcenko se afla la al treilea meci la selecționata Ucrainei fără vreun gol marcat. Viitorul deținător al Balonului de Aur în anul 2004 și câștigător al Ligii Campionilor cu un an mai devreme cu AC Milan a fost criticat dur după meciul de la Chișinău de către Leonid Buriak, asistentul lui Josef Szabo. “Am dominat jocul în marea lui parte. Doar după ce am făcut cinci schimbări în partea a doua a jocului, Moldova ne-a furat victoria. Jucătorii care au intrat în teren în mitanul secund nu fac față cerințelor înaintate la reprezentativa Ucrainei”, a declarat Buriak, unul dintre cei vizați fiind și tânărul Șevcenko, care în acel moment avea doar 19 ani și care a fost imortalizat, în poza alăturată de către Vadim Caftanat pentru ziarul FOTBAL HEBDO, într-o încercare de a se desprinde de Igor Cuciuc.

La conferința de presă de după meci Ion Caras a declarat: “Pentru acest început de sezon a fost un test util. Sunt mulțumit de toți debutanții noștri și pe viitor vom convoca mai mulți jucători tineri pentru a le da o șansă să se afirme. Sunt mulțumit de jocul lui Curteian, Iepureanu, Parhomenco, dar m-au pus pe gânduri greșelile din defensivă”.

pavel ciobanu FMF, 9 aprilie 1996 rămâne a fi o zi memorabilă pentru microbiștii moldoveni, Vedeți ce eveniment a avut loc, Federația Moldovenească de Fotbal, Statistica meciului

Chişinău, 09.04.1996, MOLDOVA – UCRAINA 2-2 (0-0), amical
Stadionul Republican. Spectatori: 7000. Arbitru: Vadim Zhuk (Belarus). Au marcat: Testemiţanu (72), A. Popovici (84) / Guseinov (49, 66). Cartonaşe galbene: Curteian, Culibaba.
MOLDOVA: Denis ROMANENCO (Zimbru, 1), Serghei SECU (Tiligul, 18), Vitalie CULIBABA (Zimbru, 4), Ion TESTEMIŢANU (Zimbru, 7), Serghei BELOUS (Tiligul, 14) înlocuit în min. 46 cu Igor CUCIUC (Constructorul-93, 7), Oleg ŞIŞCHIN (Constructorul-93, 1) înlocuit în min. 46 cu Serghei PARHOMENCO (Tiligul, 2), Radu REBEJA (Zimbru, 12) înlocuit în min. 46 cu Alexandru POPOVICI (Tiligul, 1), Vladimir GAIDAMAŞCIUC (Tiligul, 11), Iurie MITEREV (Zimbru, 9) înlocuit în min. 61 cu Serghei CHIRILOV (Sportul Studenţesc România, 3), Alexandru CURTEIAN (Zimbru, 13), Serghei IEPUREANU (Agro, 1) înlocuit în min. 87 cu Marin SPÎNU (Zimbru, 1). Antrenor: Ion CARAS, 17.
Ucraina: Suslov, Luzhnyi (Bezhenar, 67), Kardash, Holovko (Mikhailenko, 67), Shmatovalenko, Parfenov, Orbu, Zhabchenko (Pokhlabayev, 67), Antiukhin (Vashchuk, 67), Kriventsov, Guseinov (Shevchenko, 73). Antrenor: Josef Sabo.

Total
0
Shares
Total
0
Share