Social

Foarte mulţi moldoveni iau această pastilă fără a şti cât rău le poate face!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Multe persoane consumă o aspirină pe zi pentru a reduce şansele unui atac de cord sau ale unui accident vascular cerebral, fără a cunoaşte şi dezavantajele acestui tratament. Experţii spun că cei care au acest obicei ar trebui să se oprească.

Ei sunt îngrijoraţi că efectele adverse ale aspirinei, incluzând ulcerele sângeroase, ar putea depăşi beneficiile aduse de acest medicament. „Nu toată lumea are nevoie de aspirină”, spune un specialist.

Medicii sunt de acord că cei mai mulţi pacienţi care au suferit deja un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral ischemic trebuie să ia în mod regulat o aspirină pe zi. Alte studii medicale se contrazic asupra faptului că ar trebui să fie recomandări diferite în cazul bărbaţilor şi cel al femeilor.

Cu toate acestea, multe sunt de acord că aspirina trebuie recomdată oamenilor pentru care riscurile sunt mai mici decât beneficiile. Problema adevărată este că nu toţi pacienţii vor dori să oprească tratamentul cu aspirină, fiind mult mai preocupaţi de un accident vascular cerebral decât de posibilitatea de a dezvoltă un ulcer.

loading...

Comments are closed.