Social

Focuri de armă la frontieră. Două persoane aflate ilegal în zonă au fost reținute

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doi moldoveni sunt cercetați pentru aflare în zona de frontieră fără autorizare. Aceștia au fost observați prin intermediul complexului mobil de termoviziune în timp ce acostau pe malul lacului Manta. Mai mult, persoanele au ignorat brutal somațiile patrulei Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, părăsind locul cu viteză sporită și accidentând mașina de serviciu.

În după amiaza zilei de ieri, 19 octombrie, polițiștii de frontieră au fost alertați de prezența a două persoane pe o barcă cu motor pe lacul Manta. Imediat, la fața locului s-au deplasat angajații SPF Cahul cu mașina de serviciu. Ajungând în regiunea trecerii cu cale ferată, au stopat mijlocul de transport de model Volkswagen Passat în care se afla doi bărbați și trei câini de vânătoare. Atât conducătorul auto cât și pasagerul s-au opus solicitării de a se legitima, precum și de a deschide ușa portbagajului. Mai mult, șoferul a încercat să părăsească locul accelerând în direcția automobilului de serviciu, deteriorând neesențial bara de protecție din spate.

Astfel, pentru curmarea acțiunilor de nesubordonare, de către polițistul de frontieră au fost efectuate două împușcături cu arma din dotare, în plan vertical. Delincvenții au ignorat și de această dață cerințele legale ale polițiștilor de frontieră, deplasându-se cu viteză sporită spre localitatea Crihana Veche.

La scurt timp a fost stabilită identitatea bărbaților și găsiți la adresa de domiciliul al unuia dintre ei. Ambii sunt locuitori ai raionului Cahul cu vârste de 44 de ani.

Audiate, persoanele au recunoscut doar implicarea lor în accidentul rutier, menționând că se aflau la o plimbare cu câinii.

Cercetările vor continua până la elucidarea tuturor circumstanțelor privind documentarea aflării neautorizate în zona de frontieră și nesubordonării la solicitările polițiștilor de frontieră. Despre comiterea accidentului rutier și părăsirea locului au fost informați angajații Inspectoratului de Poliție Cahul, care cercetează cazul în continuare.

Citește și: VIDEO // Urmărire ca în filme pe străzile din Sîngera. Un șofer în stare de ebrietate a încercat să fugă de polițiști

loading...

Comments are closed.