Alte știri

Fondatorul unei companii de construcție este cercetat penal de CNA pentru trafic de influență. Ar fi pretins 1500 de euro

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul unei companii de construcţii din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 1500 de euro de la un bărbat pentru a-i rezolva o problemă legată de darea în exploatare a unui bloc locativ.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În fapt, omul de afaceri ar fi susţinut că are influenţă asupra responsabililor din cadrul Agenţiei pentru Supraveghere tehnică şi că-i poate determina să urgenteze recepţionarea lucrărilor, efectuate la blocul din strada Mihail Sadoveanu 15/1, chiar dacă acestea încă nu erau finalizate, fiind depistate numeroase încălcări. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins de la denunţător 1500 de euro.

Fiind audiat de procurori, bănuitul şi-a recunoscut vina pe deplin, iar procurorii l-au pus sub învinuire, obligându-l să nu părăsească ţara şi să se prezinte la organul de urmărire penală în caz de necesitate. În acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Citește și: Un nou sechestru în dosarele fraudei bancare. ARBI a indisponibilizat bunuri de 70 de milioane de lei

loading...

Comments are closed.