Economic

Forumul de afaceri Moldova-Turcia: când și unde va avea loc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Business Forumul Republica Moldova – Republica Turcia va avea loc la Istanbul pe 23 martie. Despre asta s-a convenit azi în cadrul unei întrevederi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu Ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, Hulusi Kiliç.

În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat importanța semnării, în cadrul Forumului, a unui Acord cadru de cooperare între Asociația oamenilor de afaceri din Moldova (AOAM) și Uniunea Camerelor și Burselor de Mărfuri din Turcia (UCBMT).

„Organizarea forumurilor de afaceri bilaterale au drept obiectiv prezentarea oportunităților investiționale ale Republicii Moldova, companiilor din Republica Turcia, diversificarea investițiilor turcești în țara noastră și consolidarea relațiilor economice bilaterale”, a subliniat Chiril Gaburici.

Cei doi oficialii au discutat și despre extinderea relațiilor bilaterale în toate domeniile, în special infrastructură, transporturi, investiții, industrie, energetică etc.

Menționăm că volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Turcia în 2017 a înregistrat suma de peste 408 milioane de dolari, în creștere cu 22,4% în raport cu anul precedent.

loading...

Comments are closed.