Forumul Economic Internațional de la Moscova devine o platformă perfectă pentru a stabili și a menține un dialog constructiv cu statele CSI, spune Nesterovschi, deputat afiliat Partidului “Renaștere”

O delegație a partidului ”Renaștere”, formată din deputați în Parlamentul Republicii Moldova și consilieri raionali, participă astăzi la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova.

Alexandr Nesterovschi, deputatul Republicii Moldova, declară că în pofida încercărilor actualei guvernări de a rupe relațiile cu CSI, Partidul ”Renaștere” este convins de importanța menținerii dialogului cu țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI), în special cu Federația Rusă. Pentru Republica Moldova, membră a CSI și dependentă de această piață pentru comerț și dezvoltare, menținerea parteneriatului cu țările membre, are o importanță strategică.

Potrivit lui Alexandr Nesterovschi, forumul Economic Internațional devine o platformă perfectă pentru a stabili și a menține un dialog constructiv. Aici se pot discuta probleme de cooperare, se pot căuta căi comune de dezvoltare și se pot propune proiecte reciproc avantajoase. Acest forum ne oferă posibilitatea de a intra în contact cu factorii de decizie cheie din diferite țări CSI și de a discuta despre o potențială cooperare, susține deputatul Alexandr Nesterovschi.

Aceasta nu reprezintă doar o extindere a piețelor pentru bunurile și serviciile moldovenești, ci și accesul la noi tehnologii, investiții și experiență. În plus, consolidarea legăturilor cu aceste țări contribuie la crearea unui climat economic favorabil și la stabilitatea în regiunea, a mai adăugat Alexandr Nesterovschi.

Suntem încrezători că doar printr-un schimb deschis și constructiv de opinii și idei vom putea obține prosperitate și stabilitate pentru țara noastră, a concluzionat deputatul Alexandr Nesterovschi, citat de omniapres.md

Total
0
Shares
 
Total
0
Share