Fost candidat al blocului ACUM: Sper că Platforma DA se va opune federalizării RM și nu va vota pentru Greceanîi

Valeriu Munteanu, blocul ACUM, vizita lui Kozak la Chisinau, Dmitri Kozak in Republica Moldova, Maia Sandu, Andrei Nastase, candidatii blocului ACUM, blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS cu DA, PAS, Platforma DA, Maia Sandu si NASTASE s-au vazut cu Kozak, federalizarea Republicii Moldova, alianta ACUM-PSRM, ACUM -PSRM, Maia Sandu negociaza cu Greceanii

Fostul candidat din partea blocului ACUM la alegerile Parlamentare, Valeriu Munteanu, a scris pe pagina sa de Facebook că foarte mult speră că decizia Platformei DA, va fi diferită de cea a Partidului Acțiune și Solidaritate și aceștia vor refuza să o voteze pe Zinaida Greceanîi în calitate de speaker al Parlamentului.

Munteanu scrie că decizia Partidului Acțiune și Solidaritate, enunțată ieri, este o greșeală foarte mare, de a intra în coaliție cu cu PSRM, sub protecția “otrăvitoare” a Kremlinului și anume de a o vota pe Zinaida Greceanăi în calitate de președinte al parlamentului. Acesta speră că decizia Platformei DA, va fi una diferită, pentru a scăpa Republica Moldova de pericolul federalizării impuse de Federația Rusă.

Amintim că ieri, în urma ședinței biroului politic PAS, cu 46 din 47 voturi posibile, a fost adoptată decizia de a vota pe Zinaida Greceanîi în calitate de președinte al Parlamentului. Decizia a fost luată fără consultarea Platformei DA, partenerul de coaliție în blocul ACUM. Totodată, deputații PAS au încălcat angajamentul semnat înainte de alegerile parlamentare, în care au jurat în fața cetățenilor că nu vor face coaliție cu PSRM, PDM, Șor sau alte partide antieuropene. În caz contrar, se spune că va fi imediat depus mandatul de deputat.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share