Fostul coleg al Maiei Sandu către Ala Nemerenco: “Ați spus că plecați dacă nu rezolvați această problemă”

Oleg Efrim, avocatul lui Plahotniuc

Ex Ministrul Justiției, Oleg Efrim, desființează declarațiile ministrului sănătății, Ala Nemerenco, care declară că întrebările legate de cazul studenților de la medicină impuși prin judecată să plătească despăgubiri la USMF, trebuie să fie adresate fostei conduceri a ministerului.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco spune că există zeci de cazuri când absolvenți de la medicină, care au studiat pe bursă, au fost chemați în judecată pentru că nu făcut trei ani de rezidențiat acolo unde urma să îi repartizeze Ministerul. Reacția ministrului vine după ce mai mulți absolvenți au semnalat că au pierdut procesele de judecată și ar urma să plăteasca amenzi de peste 200 de mii de lei.

Ala Nemerenco a declarat că „acestea sunt procese vechi, intentate pe timpul fostei guvernări. De când am venit la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nu am semnat nici un caz nou.”

Într-un comentariu pe facebook la știrea cu declarațiile doamnei Nemerenco, Oleg Efrim, fostul coleg al Maiei Sandu, declară că „săptămâna trecută 3 medici-rezidenți au semnalat despre reluarea dosarelor lor la cererea instituției pe care” o conduce Ala Nemerenco, „după ce anterior cazurile lor au fost scoase de pe rol.”

Aceste circumstanțe, plus cele declarate de doamna Ministru, i-au trezit lui Oleg Efrim mai multe semne de întrebare:

Stimată doamnă Ministru, încerc să înțeleg la care moment să raportez afirmațiile Dvs.?
 – La doi ani în urmă, când afirmați că Guvernul ilegal persecută tinerii medici;

 -La momentul intrării în funcție, atunci când ați afirmat că plecați dacă nu rezolvați problema în 6 luni;

– La ceea ce spuneți acum, că nu ați intentat alte cazuri? ”

Fostul Ministru al Justiției, mai scrie că „Soluția e pe tapet. Dar trebuie să aveți dorință și voință să nu continuați persecutarea doar a unei promoții și să reveniți la soluții legale.”

Totodată, Oleg Efrim spune că stă la dispoziția Alei Nemerenco „pentru discutarea eventualelor soluții”.

Total
0
Shares
Total
0
Share