Fostul președinte al CEC susține că banii pentru alegeri urmau să fie alocați de către Parlament, iar alegerile puteau fi organizate și mai târziu

Iurie Ciocan, ex-președintele Comisiei Electorale Centrale declară că resursele financiare pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie trebuia să fie alocate de către Parlament, iar însăși scrutinul să fie organizat mai târziu cu o săptămână, transmite Telegraph.md

Ciocan îl compătimește pe prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, spunând că ultimul ar fi nevoit să se justifice pentru greșelile altora. În acest context, Ciocan îndeamnă angajații CEC ”să găsească puteri să fie și de acesta dată profesioniști și responsabili, și să demonstreze întregii lumi, inclusiv și politicienilor iresponsabili care i-au lăsat fără bani, ca Republica Moldova este un Stat democratic bazat pe voința poporului probată în alegeri libere și corecte.”

”Ședința de Guvern eșuată.
Prezenți doar 2 membri ai Guvernului.
CEC nici azi nu a primit suplimentul la finanțarea necesară. La cele 70 mil. lei deja alocate, CEC a mai solicitat 24,46 mil. lei, ceea ce reprezintă necesitatea efectivă până la sfârșitul perioadei electorale.
Prim Ministrul interimar Ciocoi a fost pus în situația să se justifice și să ceară funcționarilor electorali să presteze muncă pe datorie.
Poate cineva să-mi explice de ce a fost nevoie să fie dizolvat parlamentul imediat după emiterea de catre CC a Avizul privind intrunirea circumstanțelor ce permit dizolvarea Parlamentului, sărind peste rectificarea bugetului și alocarea banilor pentru CEC ? Care date ale problemei se schimbau dacă se acționa sistemic și responsabil, iar alegerile se numeau cu o săptămână mai târziu ?
Îmi pare rău că un om profesionist și onest precum este Dl Aureliu Ciocoi, a ajuns să se justifice pentru prostiile făcute de alții.
Facem alegeri pe datorie. Trist.
Din nume propriu, Rog toți funcționarii electorali să găsească puteri să fie și de acesta dată profesioniști și responsabili, și să demonstreze întregii lumi, inclusiv și politicienilor iresponsabili care i-au lăsat fără bani, ca Republica Moldova este un Stat democratic bazat pe voința poporului probată în alegeri libere și corecte.
Așa să ne ajute Dumnezeu.
Bani se vor găsi, chiar dacă și după ziua alegerilor. Fiți siguri”, a scris Ciocan, într-o postare pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Andrei Năstase îi somează pe cei din PAS să declare deschis că nu vor face alianță cu Renato Usatîi

Total
0
Shares
Total
0
Share