Externe

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, riscă să stea mulți ani după gratii! Vezi din ce motive

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, riscă să stea pe un termen lung la închisoare. Despre acest fapt a relatat într-un interviu publicat pe YouTube, șeful Curții de Administrație Regională din Kiev, Pavel Vovk, interviu oferit jurnalistului Dmitry Gordon.

Potrivit acestuia, motivul termenului de închisoare îl constituie cauzele penale care au fost îndreptate împotriva lui Poroșenko în procesele avocatului Andrei Portnov. Vovk observă că această problemă poate fi rezolvată dacă noul guvern ucrainean încheie un acord pentru a păstra „un fel de imunitate a lui Poroșenko”. „Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci Andrei Vladimirovici [Portnov] va face totul pentru al pedepsi pe Poroșenko”, spune judecătorul.

El a menționat că, într-un alt caz, fostul președinte al Ucrainei pur și simplu emigrează și solicită azil politic. Judecătorul a adăugat că avocatul lui Portnov are toate șansele să completeze cazul, deoarece este o „persoană profesionistă” și un „mega-specialist”.

În legătură cu Poroșenko și cu oficialii apropiați în Ucraina, au fost deja deschise 14 cazuri penale, însă informațiile referitoare la toate procedurile sunt clasificate. El este acuzat de evaziune fiscală, tentativă de uzurpare a sistemului judiciar, abuz de putere, trădare, legalizarea infracțiunilor în offshore, spălare de bani, numirea unui guvern ilegal și falsificare de documente privind crearea unei coaliții în Верховная Рада.

Sursă: lenta.ru

loading...

Comments are closed.