Fostul prim-ministru britanic Liz Truss declară că sprijină revenirea lui Donald Trump la Casa Albă

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss a semnalat că va sprijini revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, scrie Agerpres.ro

Într-un articol pentru Wall Street Journal, Truss a salutat leadership-ul istoric al SUA care “a ţinut afară cu succes ameninţarea comunistă din partea Uniunii Sovietice”.

“Lumea ar trebui să beneficieze astăzi mai mult de acest tip de leadership american”, potrivit lui Truss. “Sper că un republican va reveni la Casa Albă în 2024”, a adăugat ea. “Trebuie să existe un leadership conservator în Statele Unite care să fie din nou suficient de îndrăzneţ încât să numească regimurile ostile drept rele şi ameninţări”, a mai spus ea.

Trump este favorit în cursa pentru a deveni candidatul republican anul viitor în ceea ce ar putea fi o reeditare a ultimelor alegeri prezidenţiale.

Actualul preşedinte democrat Joe Biden l-a învins pe Trump în scrutinul din 2020.

Trump este în prezent implicat într-un proces civil pentru fraudă la New York legat de faptul că el şi compania sa ar fi indus în eroare creditorii şi asiguratorii între 2014 şi 2021, declarându-le situaţii financiare care i-au crescut foarte mult valoarea activelor şi averea totală netă.

Truss se află la Washington săptămâna aceasta, ca parte a unei delegaţii cu Prietenii Conservatori ai Ucrainei.

Ea a devenit prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria politică britanică modernă după ce a fost forţată să plece din guvern în urma a 49 de zile haotice la Downing Street anul trecut, după mini-bugetul ei care a făcut economia să se prăbuşească.

În articolul său pentru publicaţia din SUA, Truss, care a deţinut şi portofoliul externelor, face presiuni pentru ca Ucraina să primească “armele de care are nevoie pentru a da lovitura de KO Rusiei”.

Ea cere de asemenea mai mult sprijin pentru apărare destinat Taiwanului în faţa “agresiunii chineze” – notează DPA – şi spune că un acord nuclear cu Iranul “ar trebui abandonat” şi “impuse sancţiuni mai dure”.

“Nu mai trebuie direcţionat numerar către un regim care finanţează terorişti şi faptele lor ucigaşe”, consideră ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share