Alte știri

Fostul Procuror General Eduard Harunjen sparge tăcerea: Între Viorel Morari și Nicolae Chitoroagă a existat o concurență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Între Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție (PA), și Nicolae Chitoroagă, fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ar fi existat o concurență, însă doar una profesionistă, spune fostul procuror general Eduard Harunjen, rugat să comenteze declarațiile omului de afaceri Andrei Tranga, făcute la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

„În Procuratura Generală nu sunt grupări, sunt colective. Da, există două procuraturi specializate cu competențe destul de clare, da, între aceste două procuraturi a existat întotdeauna o anumită concurență, dar a fost una profesionistă, legată de prestația și succesele lor. Nu au existat niciun fel de grup de interese. Între Morari și Chitoroagă nu a existat vreo concurență personală, interesele lor nu se intercalau, ei nu aveau de ce să aibă intre ei o concurență în sensul rău al cuvântului, este doar o supoziție a persoanei care a fost invitată la Dvs. în studiou”, a spus Eduard Harunjen, contactat de TV8.md.

Ieri, fostul procuror general Eduard Harunjen a depus o plângere penală în adresa actualului procuror general interimar Dumitru Robu cu solicitarea de a fi cercetate informațiile enunțate de Andrei Tranga la „Cutian Neagră”, când acesta a declarat că pentru eliberarea din detenție a lui Viorel Varzari, fostul său prieten și partener de afaceri, a fost achitat un milion de euro, bani din care s-ar fi înfruptat și Harunjen. Ex-șeful Procuraturii Generale a respins acuzațiile și a spus că s-a adresat actualului procuror general pentru ca organele procuraturii să investigheze acest caz și să-i pedepsească pe cei care au luat milionul, ori, dacă se va dovedi că businessmanul minte, să fie tras la răspundere.

 

loading...

Comments are closed.