Alte știri

Fostul șef al poliției ucrainene: ”Maia Sandu ar fi implicată în răpirea lui Chaus, pentru a-l ajuta pe Zelenski în luptele politice din Ucraina”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, un oraș în partea central-vestică a Ucrainei, Anton Șevțov a dezvăluit în cadrul unui amplu interviu oferit pentru cunoscutul jurnalist ucrainean, Vladimir Samarskii, că actualul șef al statului, Maia Sandu ar fi fost implicată în răpirea judecătorului Chaus, cu scopul de-al ajuta pe Volodimir Zelenski în luptele politice din Ucraina, informează Sinteza.org

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai exact, la întrebarea jurnalistului referitor la posibilitatea autoritățile moldovenești, în frunte cu Maia Sandu, despre cunoașterea pregătirii unei ample operațiuni de răpirea a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Chaus, Șevțov a răspunsă că nici pe departe nu ar exclude o implicarea a actualului Președinte în operațiune.

„Nu sunt sigur că nu a știut. Dimpotrivă, eu cred a știut. Înainte de toate aceste acțiuni (răpirea lui Chaus), dacă să ne aducem aminte, Zelenski și Sandu s-au întâlnit la Kiev. Eu declar că acest subiect a fost discutat. Cu o mare probabilitate, eu pot presupune că SIS-ul moldovenesc a știut că pe teritoriul țării (Republica Moldova) se va efectua o asemenea operațiune. Această operațiune s-a desfășurat în mai multe etape(…) Eu presupun că Sandu știa foarte bine despre această situație și cunoșteau, și serviciile speciale ale Moldovei”, a menționat fostul șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, Anton Șevțov, demis ilegal de autoritățile din Ucraina din motive politice din funcția pe care o deținea.

Emisiunea integrală cu participarea fostului șef al poliției naționale din regiunea Vinnîțea, Anton Șevțov și jurnalistul ucrainean, Vladimir Samarskii, o puteți vedea aici.

Sinteza.ORG amintește că, recent, Maia Sandu a confirmat în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune ”Prime TV” că în perioada anului 2019, atunci când ocupa funcția de Premier, aceasta a purtat discuții cu Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski cu privire la judecătorul ucrainean, Mykola Chaus.

În același timp, șeful statului a evitat să declare dacă Președinția a știut despre actul de răpire a judecătorului ucrainean și a menționat doar că detaliile și deciziile privind acest sechestru, ar trebuie să fie oferite de Procuratura Generală și Ministerul de Interne.

Citește și: Un fost angajat al MAI Ucrainei a dezvăluit cine l-a răpit pe Mykola Chaus și unde se află acesta în prezent

loading...

Comments are closed.