Politică

Fostul vicepreședinte al partidului lui Renato Usatîi o atacă dur pe Maia Sandu, acuzând-o de trădare de țară

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lidera PAS, Maia Sandu salută intenția Uniunii Europene de a realiza proiecte în Moldova, ocolind autoritățile centrale, după cum s-a exprimat dânsa, „fără implicarea guvernului”. Ex-vicepreședintele Partidului Nostru, Dumitru Ciubașenco clasifică astfel de îndemnuri ca trădare de țară.

„Nu sunt fanul lui Dodon, ca și mulți alții, consider că e un politician corupt și trebui să plece, dar așa cum se comportă Sandu, e în afara oricăror norme.”, afirmă Ciubașenco.

„De facto, lidera opoziției incită UE s-o ajute să destituie actuala putere, pentru că actuala putere nu-i place Maiei Sandu. Îndemnurile președintelui PAS către Bruxelles de a realiza proiectele europene în Moldova, ocolind actualul guvernământ, în altă țară ar fi fost clasificate ca o încălcare gravă a suvernaității și implicare în afacerile interne a statului. O astfel de abordare, transformă bunele intenții ale UE de a construi apeducte și canalizări în regiunile Moldovei, într-un instrument de susținere a opoziției în lupta sa contra guvernării.”, declară ex-vicepreședintele PN.

„Comportamentul Maiei Sandu nu uimește. Fostul vice-premier Alexandru Muravschi spunea odată cum lidera PAS, fiind funcționară la Banca Mondială, în negocierile organizaților financiare mondiale cu Moldova, se expunea, mai mereu contra propriei țări. Se pare că, Sandu a fost așa dintotdeauna. Nu un politician moldova, dar o unealtă a partenerilor externi. Uimește, în schimb, comportamentul UE. Sandu atrage Bruxelles-ul într-o poveste destul de murdară, într-o luptă politică internă din Moldova, de partea opoziției contra puterii actuale. Până acum demnitarii din UE, ne încredințau că dânșii nu se ocupă cu astfel de chestii murdare. Oare să ne fi mințit?”, mai adaugă Ciubașenco.

Citește și: VIDEO // Alexandr Stoianoglo vine cu un mesaj de regret în limba turcă, adresat profesorilor expulzați

loading...

Comments are closed.