Alte știri

Fotbal. Cât costă să fii promovat de Ronaldo pe Instagram?

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a primit în semn de cadou un ceas de la TAG Heur, jucătorul de fotbal Cristiano Ronaldo a postat o fotografie pe contul său de Instagram, unde se poate vedea produsul elvețian. Vedeta a mulțumit companiei pentru atenția cu care a fost tratat, inserând la subsol hashtagul #dontcrackunderpressure – o campanie promo a elvețienilor.

Așa începe un articol din The Economist, care vorbește despre prețurile percepute de influencerii globali, atunci când promovează un produs sau un serviciu. Price-listul variază în dependență de platformă și tipul de conținut postat. După ce a devenit parte a portofoliului Facebook, Instagram se bucură de o popularitate tot mai mare. O demonstrează și statisticile.

O platformă globală de analiză digitală, care face conexiunea între branduri și social media influenceri – Captiv8 – a făcut o analiză, unde se spune că cca 200 000 de postări pe lună, publicate pe Instagram, au fost etichetate cu termenul „publicitate”.

Cum ajungi vedetă pe Instagram?

Potrivit graficului expus de publicație britanică, un influencer care are peste 100 000 de persoane ce îl urmăresc pe Instagram, solicită cca 5 mii de euro pentru o postare. Dacă proprietarul canalului are peste 1 milion de urmăritori, atunci cifra crește la cca 50 de mii de Euro. Cât un apartament la noi în oraș ? Apropo, dacă vă interesează detalii despre influenceri locali, vedeți acest video pe care l-am făcut cu Doina Ciobanu.

Cel mai scump canal de promovare

Cel mai scump mediu de promovare este YouTube. Intuiesc eu că asta se întâmplă cel puțin din 2 motive: a. Consumul de video crește uluitor de mult în ultimii ani și se prognozează că acesta se va dubla în următorii 4-5 ani. B. Conținutul video este mai greu de produs. Ai nevoie de cameră video, înregistrare, sunet, lumini, editare, etc.

Cât costă să fii promovat de Ronaldo pe Instagram, fotbalDacă ar fi să răspundem la întrebarea din titlu, atunci hai să vedem câți fani pe Instagram are CR7. Peste 120 de mln, ceea ce înseamnă că o postare sponsorizată pe conturile lui de social media trece de 100-150 de mii de dolari. Not bad at all ?

Cât costă promovarea la noi?

În ultimii ani, mai multe companii locale încearcă să iasă din tipare, apelând și ele la campanii cu bloggeri sau influenceri locali. În dependență de profolilul serviciilor/produselor pe care doresc să le promoveze, firmele aleg o serie de influenceri cu care vor să colaboreze și gândesc proiecte speciale. Astfel, pentru o postare pe blog se plătește, tariful începe de la 50-75 de euro, în timp ce prețurile pentru vloguri încep de la 150 de Euro.

sursa: https://dumitruciorici.com/

loading...

Comments are closed.