FOTO // 10 cetățeni ucraineni au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană pentru a evita înrolarea în armată

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST au documentat 10 cetățeni străini care au ajuns în mod fraudulos în Republica Moldova din Ucraina. Unul dintre aceștia deținea un pachet cu substanță interzisă.

Două cazuri au fost consemnate în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Volintiri. Pe direcția localității Volintiri, patrula mobilă a observat o persoană care se deplasa în grabă spre interiorul țări. În cadrul verificărilor de la fața locului a fost stabilit că este cetățean ucrainean, iar în geantă pe lângă lucrurile personale străinul avea și un pachețel cu praf alb, confirmat la expertiză ca fiind amphetamine. Din declarații s-a aflat că substanța a fost procurată în Ucraina pentru consum propriu.

Ulterior, ca urmare a măsurilor de securitate la frontieră au fost surprinși, pe același segment de responsabilitate, alți trei cetățeni străini care au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană.

În zona de răspundere a Sectorului Poliției de Frontieră Tocuz un grup de patru cetățeni ai Ucrainei a trecut clandestin granița. Persoanele au fost depistate la aproximativ 500 metri de linia de frontieră.

Ultimul incident a fost consemnat de către polițiștii de frontieră din Tudora, în perimetrul de responsabilitate fiind descoperite două persoane străine care înaintau spre localitatea Palanca. La audieri, bărbații au confirmat că traversase ilegal frontiera de stat.

În cadrul cercetărilor, cei 10 cetățeni ucraineni au justificat acțiunile ilegale prin faptul că refuzau înrolarea în armată. Toți sunt solicitanți de azil pe teritoriul Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share