FOTO // 16 autobuze de mare capacitate vor fi introduse pe rutele municipale de transport public

Primăria Municipiului Chișinău informează că săptămâna curentă Parcul Urban de Autobuze va fi completat cu 16 autobuze moderne, de mare capacitate, achiziționate recent.

Unitățile de transport articulat, ,,Solaris Urbino 18″ sunt cu parcurs, dispun de 143 de locuri și vor fi introduse pe liniile de transport urbane și suburbane.

Autoritățile municipale analizează cererile locuitorilor municipiului Chișinău pentru a suplini rutele problematice, cu unități de transport, reieșind din specificul acestor autobuze, de mare capacitate, care necesită și infrastructura adaptată (parcaje, zona de virare, etc.).

Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a solicitat Direcției mobilitate urbană să examineze suplimentar adresele unde este necesitate de a mări capacitatea de transportare, astfel ca până la 1 septembrie, a.c., regia municipală de transport să suplinească numărul de unități.

De asemenea, în perioada următoare alte 10 troleibuze articulate, cu parcurs, achiziționate recent vor suplini parcul regiei municipale de transport electric. Unitățile de model ,,Ganz Solaris Trollino 18″, vor fi introduse pe cele mai aglomerate rute urbane.

E de menționat că în ultimii ani parcurile municipale de transport public au fost completate cu 174 de autobuze noi și 95 de troleibuze.

Total
0
Shares
Total
0
Share