Social

FOTO // 200 de hectare de vegetație din țară au fost mistuite în flăcări

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimele 24 de ore, angajații IGSU au fost solicitați să intervină în 60 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetație arsă. Cele mai multe intervenții ale salvatorilor și pompierilor au avut loc în zona de centru a țării.

Potrivit IGSU, patru focare au fost stinse concomitent de pompieri în preajma raionului Strășeni. Un incendiu de vegetație s-a extins în după amiaza zilei de 1 martie, în apropiere de localitatea Cojușna, unde focul a mistuit șase ha de iarbă uscată.

În preajma localității Negrești, focarele aprinse au nimicit trei ha de teren, iar în localitatea Codreanca, raionul Strășeni, incendiul a nimicit 40 de ha de stufăriș și vegetație uscată. Aproape 100 de ha de iarbă au fost nimicite la periferia străzii Chișinăului din orașul Strășeni, iar pentru lichidarea incendiului au intervenit mai multe echipaje de pompieri.

Incendii de vegetație au fost înregistrate și în localități din raioanele Ialoveni, Ungheni și Cantemir. În acest context, IGSU amintește cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot solicita ajutor, apelând 112.

Citește și: ACCIDENT FATAL la Glodeni: Un bărbat a murit după ce a fost lovit de o mașină

loading...

Comments are closed.