Social

FOTO // 24 de ore de foc. Pompierii au intervenit pentru a stinge 118 incendii de vegetație

Pinterest LinkedIn Tumblr

24 de ore de foc, pe teritoriul țării. Pompierii au intervenit pentru a stinge 118 incendii de vegetație, informează Echipa.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Unul dintre cele mai grave incendii s-a produs în localitatea Nicolaevca, raionul Florești unde focul a cuprins peste 40 de hectare de teren. Iar în raionul Ialoveni, satul Puhoi focarele de ardere au nimicit 12 ha de vegetație Situația a fost una tensionată și în localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă.

Acolo, pompierii au lichidat arderea ce cuprinsese 18 hectare de teren. Salvatorii au intervenit și în localitatea Ursoaia Nouă din raionul Căușeni unde 5 ha de teren au fost compromise, iar în raionul Vulcănești focul a distrus 7 ha de stufăriș și iarbă. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în raioanele Anenii Noi și Cahul.

În total, în ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 118 misiuni și au lichidat focul de pe 143 ha de teren. În acest context, salvatorii și pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile antiincendiare și să nu aprindă iarba uscată, stufărișul și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune pe spații extinse.

În situații de risc oamenii trebuie să apeleze Serviciul 112.

 

loading...

Comments are closed.