Actual

FOTO // 2800 de kg de ananas, distruse, după ce ANSA a depistat că conțin de 6 ori mai mult rezid de pesticid „Fludioxonil”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un lot de 2800 de kg de ananas în care era depășită limita maximă admisibilă, de 6 ori, a reziduului de pesticid Fludioxonil, a fost depistat de inspectorii ANSA.

Ieri inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în comun cu reprezentantul agentului economic au participat la utillizarea condiționată prin conversie în biogaz, a unui lot neconform de ananas. Astfel, Agenția a asigurat neadmiterea lotului pe piață și comercializarea către consumator.

ANSA avertizează că produsele cu depășiri de reziduuri de pesticide prezintă risc atât pentru sănătatea oamenilor, cât și pentru sănătatea animalelor.

În acest context Agenția vine cu următoarele recomandări:

-Procurarea fructelor și legumelor proaspete se va efectua din locuri autorizate/înregistrate de către Agenție;

-Se va atrage atenția ca acestea să fie sănătoase (fără urme de putregai sau cu alterări, din cauza cărora devin improprii pentru consum);

-Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume rapoartele de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, iar, la solicitare, să le poată prezenta consumatorului.

loading...

Comments are closed.