Social

(foto) A fost dat star proiectului „Bunicii grijulii”! Un proiect care are drept scop reducerea numărului de accidente și sporirea securității în trafic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Parlamentului Andrian Candu, în calitate de Ambasador al siguranței rutiere a salutat lansarea Proiectului „Bunicii Grijulii”, care va mobiliza persoanele de vârsta a treia în educarea tinerei generații și în crearea unui mediu sigur în trafic pentru copii, transmite deschide.md.

Președintele Parlamentului a menționat că primul care i-a povestit despre acest proiect a fost feciorul său de 8 ani.

„M-a impresionat și bucurat existența acestui proiect minunat. Mă bucur că o societatea întreagă s-a mobilizat pentru a găsi soluții în vederea reducerii accidentelor rutiere”, a spus Andrian Candu la deschiderea evenimentului.

Deși acțiunile întreprinse de autorități au redus în ultimii ani cu 30% numărul accidentelor rutiere, trebuie continuate eforturile comune pentru ca mai mulți oameni să fie în siguranță în trafic, susține președintele Parlamentului.

Pentru sprijinul oferit campaniei „Bunicii grijulii”, Andrian Candu a fost premiat de organizatorii evenimentului.

Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a prezentat un calcul estimativ al pagubelor provocate de accidentele rutiere soldate cu moartea copiilor, pe parcursul anului trecut .

„Doar anul trecut au murit 12 copii în urma accidentelor rutiere. Asta înseamnă 24 de familii distruse. Mă refer la familiile copiilor decedați dar și la familiile șoferilor care au ajuns după gratii din cauza neglijenței în trafic. Dacă am calcula costurile în instanțe + costurile de întreținere a acestor persoane aflate în detenție, suma se ridică la circa 7 milioane de lei. Toate acestea, doar din cauza neglijenței în trafic”, a explicat el.

Totodată, a evidențiat că este importantă implementarea acestui proiect pentru sporirea securității în trafic și a ținut să mulțumească tuturor celor care au participat la dezvoltarea și aplicarea proiectului. „Cu această ocazie, din numele conducerii Poliției Naționale și celor peste 9000 de polițiști, aduc sincere mulțumiri partenerilor noștri din Italia, datorită cărora proiectul social „Bunicii Grijulii” a devenit realitate. Anume datorită implicării dumnealor și atitudinii pozitive, bunicii grijulii din Republica Moldova își vor putea împărtăși experiența lor de viață copiilor noștri, care reprezintă de altfel viitorul acestei țări.” a declara Cavcaliuc.

La rândul său, șeful Poliției Naționale, Alexandru Pînzari a salutat proiectul „Bunicii grijulii” printr-un mesaj pe Facebook. „Siguranța rutieră ne preocupă din ce în ce mai mult, ne îngrijorează numărul accidentelor rutiere, iată de ce, venim astăzi, să vă prezentăm proiectul „Bunicii Grijulii”. Este nevoie de implicarea comunității, pentru a educa copiii și a fi exemplu pentru ei în stradă și acasă. Și eu sunt tată a trei copii și îmi doresc ca copiii mei să fie în siguranță oriunde nu s-ar afla. Mulțumesc bunicilor grijulii pentru dăruire, responsabilitate și sacrificiul adus tinerei generații, viitorului acestei țări!” a scris Pînzari pe pagina sa.

Scopul proiectului este să ofere copiilor siguranță în drum spre școală și la întoarcerea de la instituțiile de învățământ, precum și să consolideze legătura între generații. Până la această oră, peste 600 de seniori voluntari s-au implicat în program. „Bunicii grijulii” este un proiect realizat în parteneriat de societatea civilă, Inspectoratul General al Poliției, administrația publică locală și instituțiile de învățământ din întreaga țară.

loading...

Comments are closed.