Social

(Foto) A fost inaugurat liceul renovat din satul Costești, Râșcani. Peste 300 de elevi vor avea codiții bune de învățat

Pinterest LinkedIn Tumblr

364 de elevi din  or. Costești, r-nul Râșcani, precum și din satele din vecinătate, vor beneficia de condiții moderne de studiiAstăzi, 20 februarie, a avut loc inaugurareaLiceului Teoretic ,,Silvian Lucaci” din localitate, după ce instituția a fost reabilitată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”(PRIM), implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La eveniment a participat secretarul general de stat, Igor Șarov.

În mesajul sau, oficialul a felicitat întreaga comunitate cu ocazia acestui eveniment extraordinar, reiterând că asigurarea accesului la educaţie de calitate este o prioritate naţională.  „Sunt fericit să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră, să citesc fericirea pe chipul acestor minunați copii, care de azi înainte vor avea condiții mai bune pentru desfășurarea activităților, pentru dezvoltarea lor și, implicit, a comunității”, a declarat Igor Șarov. Totodată, secretarul general de stat a menționat că investițiile nu se opresc aici, și că în acest an pentru dotarea laboratoarelor de chimie, bilogie, fizică și informatică ale liceului au fost alocate 500 de mii de lei.

Pentru  renovarea Liceului Teoretic ,,Silvian Lucaci” din or. Costești au fost alocate cca 23 de milioane de lei. Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări de izolare termică a pereților; au fost instalate uși și ferestre noi, lift și rampe de acces pentru copiii cu nevoi speciale; a fost reparat sistemul de încălzire, de ventilare, precum și cel de apă și canalizare; a fost amenajat și dotat blocul alimentar al instituției, precum și blocurile sanitare; a fost procurat mobilier etc.

loading...

Comments are closed.