Alte știri

FOTO // Acest bărbat a salvat o fetiţă de 6 luni dintr-un atac terorist: După 18 ani, el apare la festivitatea de absolvire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Atacul terorist care a avut loc în 2004, într-o şcoală din Beslan, un oraş din republica autonomă Osetia de Nord aflată în componenţa Federaţiei Ruse, a lăsat răni adânci părinţilor şi rudelor victimelor, informează Livebiz.com

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Mulţi îşi amintesc de acest eveniment tragic în care 32 de fundamentalişti islamici şi separatişti ceceni au pătruns în şcoala din Beslan, între 1 şi 3 septembrie 2004. În urma acestui act terorist au murit cel puţin 300 de persoane, inclusiv copii.

O fetiţă, care la acel moment avea doar 6 luni, a fost salvată de un ofițer al forţelor speciale ruse. La peste un deceniu, copila a absolvit gimnaziul.

Astăzi, numele lor sunt binecunoscute: el, Elbrus Gogichayev, fost soldat al forţelor armate speciale ruseşti. Fetiţa este Alyona Tsekayeva.

Bărbatul a salvat-o pe acea fetiţă, iar astăzi, datorită gestului său, este fericit să o vadă în ziua absolvirii. După acea zi tragică, Elbrus a continuat să ţină legătura cu tatăl fetiţei, pentru a afla cum se descurcă şi care sunt notele ei la şcoală.

Nu a ratat niciodată un eveniment important din viaţa ei şi, prin urmare, a fost invitat de onoare chiar şi în ziua absolvirii.

Mama copilului a murit în timpul atacului terorist, doar tatăl a rămas în viață.

Citește și: Pandemia COVID-19 a alimentat sentimentul de corupţie în rândul cetăţenilor Uniunii Europene

loading...

Comments are closed.