FOTO // Acțiune de carietate la Glodeni: 3000 de copii au beneficiat de daruri cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Die Johanniter, Raionul Glodeni, Moldova
 

O acțiune caritabilă, al treilea an consecutiv, s-a desfășurat astăzi, 10 ianuarie, la Glodeni. Aproape 3000 de copii, elevi ai claselor I-V-a, au beneficiat de cadouri cu ocazia Crăciunului de rit vechi.

Cadourile au fost aduse de către asociația filantropică ”Tășuleasa Social” din Județul Bistrița-Năsăud, România, care are semnat un acord de cooperare cu raionul Glodeni, iar în România acestea au ajuns din Germania, grație organizației filantropice Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., care timp de 16 ani bucură copiii români cu daruri de Crăciun.
Cadourile aduse cu 3 autocamioane de mare tonaj conțin rechizite școlare, produse alimentare neperisabile, dulciuri, haine, produse igienice, etc. Toate sunt noi, avînd certificatele corespunzătoare, și au fost adunate și ambalate cu mare grijă de către cetățenii din Germania. La distribuirea cadourilor au participat, pe lângă reprezentanți ai oficialilor și societății civile din Glodeni, oficiali și voluntari din România și Germania. Astfel, mai multe echipe mobile s-au detașat astăzi, în toate instituțiile de învățămînt preuniversitar din raionul Glodeni.
Președintele raionului Glodeni, Dl Ion COJOCARI, a mulțumit delegației pentru deschiderea și disponibilitatea de a aduce bucuria celor circa 3000 de copii din raionul Glodeni care au beneficiat de cadouri, inițiativa revenindu-i Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Alin Uhlmann Ușeriu, Președintele ”Tășuleasa Social”, a invitat tineri din raionul Glodeni să viziteze organizația pentru a învăța practici de voluntariat. ”Ca să înveți un tînăr să ofere ceva, trebuie inițial să-l înveți să primească. Noi, cei de la ”Țășuleasa Social”, îi putem învăța pe tineri să facă lucruri utile pentru comunități”, a menționat Alin Uhlmann Ușeriu.
Acordul de cooperare între Raionul Glodeni, Republica Moldova, și Județul Bistrița-Năsăud, România, a fost semnat pe 25 noiembrie 2017.

Total
0
Shares
Total
0
Share