FOTO // Afacere ilegală cu țigări și alcool etilic. Polițiștii au capturat marfă clandestină, în valoare de peste 400 de mii de lei

Ofițerii Direcției investigații Sud a INI au documentat activitatea ilicită a unui grup infracțional suspectat de operațiuni ilegale cu alcool etilic și țigări.

În urma investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că în afacerea ilegală ar fi implicați patru suspecți cu vârstele cuprinse între 50 și 56 de ani, din Cimișlia.

Aceștia, ocupând funcții de conducere și execuție în cadrul a două companii, au organizat activitatea ilicită de punere în circulație a produselor de tutungerie și alcoolului etilic.

Produsele comercializate erau contrafăcute clandestin de alte entități comerciale din țară și comercializate în magazinele din sudul țării.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților și sediile companiilor implicate au fost depistate și ridicate 5 100 pachete de țigări fără acte de proveniență, 1 300 litri de alcool etilic stocat în cisterne și butoaie, mai multe sticle din plastic destinate îmbutelierii păstrate în condiții anti-sanitare, înscrisuri de ciornă, dar și utilaje electronice de stocare a informațiilor.

Valoarea mărfurilor se estimează la 400 000 de lei.

Produsele au fost ridicate și remise expertizei. În dependență de rezultate, persoanele vor fi sancționate contravențional sau penal conform legislației în vigoare.

Poliția continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și locurilor clandestine de păstrare și comercializare ilegală a produselor alcoolice și de tutungerie.

În context, Poliția recomandă cetăţenilor să achiziționeze mărfuri doar din locuri autorizate, pentru a nu-și pune în pericol sănătatea și viața.

Total
0
Shares
Total
0
Share