FOTO // Ajutoare pentru Fâșia Gaza. Portul pentru livrare este pe jumătate construit

 

Construcția portului de către armata americană are rolul de a permite aprovizionarea cu mai multe ajutoare umanitare în Fâșia Gaza și este în prezent mai mult de jumătate finalizată, a anunțat Departamentul Apărării al Statelor Unite. scrie Agerpres.ro

Determinat de întârzierile și blocajele Israelului în privința livrărilor pe uscat a ajutoarelor umanitare pentru locuitorii din Fâșia Gaza lovită de un dezastru umanitar, președintele american, Joe Biden, a anunțat la începutul lunii martie construirea acestui port.

”Până în prezent, avem finalizat peste 50% din port”, a declarat presei Sabrina Singh, purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului.

Portul temporar, al cărui cost ar urma să ajungă la aproximativ 320 de milioane de dolari, va fi operațional la începutul lunii mai, potrivit autorităților americane. Cu toate acestea, portul temporar nu poate înlocui convoaiele terestre, a comunicat Washingtonul.

Anunţul a fost făcut în timp ce secretarul de stat Antony Blinken se află în Orientul Mijlociu. Şeful diplomaţiei americane a vizitat miercuri Kerem Shalom, punct de trecere pentru ajutorul umanitar dinspre Israel către Fâşia Gaza.

Un responsabil al administraţiei americane a declarat săptămâna trecută că toţi cei 2,2 milioane de locuitori din Fâşia Gaza se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Total
0
Shares
Total
0
Share