Social

(Foto) Alexandru Pînzari: 30 de mașini noi au intrat în dotarea Poliției Moldovei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 14 decembrie  2018, a avut loc transmiterea oficială a 30 de automobile de model Dacia Dokker și Peugeot Partner, ce vor fi repartizate grupelor operative de urmărire penală din cadrul Inspectoratelor din țară. Fiecare automobil este dotat cu trusă criminalistică, mijloace de protecție și alte accesorii necesare pentru cercetarea la fața locului.

Automobilele au fost  achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

Obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele Poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene.

 „Uniunea Europeană este un partener strategic pentru Poliția Republicii Moldova care ne oferă susținere continuă în cadrul procesului de reformare instituțională și implementare a standardelor UE în activitatea Poliției. Prin intermediul noilor achiziții, ne propunem să  asiguram  o mai bună mobilitate a grupelor operative de urmărire penală dun țară, garantând investigarea calitativă a diferitor tipuri de infracțiuni chiar la fața locului.” a menționat șeful IGP, Alexandru Pînzari.

Valoarea totală a achiziției constituie 12,9 milioane lei.

loading...

Comments are closed.