Social

(foto) Alte 11 familii din Jora de Mijloc au beneficiat de îndemnizații de 7 și 10 mii lei în cadrul unui program inițiat de Partidul Șor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Încă 11 familii din comuna Jora de Mijloc au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Astfel, din 2018, de la lansarea proiectului, în jur de 50 de familii au beneficiat de astfel de suport financiar.

Suma alocațiilor este de 7.000 de lei pentru primul copil și de 10.000 de lei pentru următorii nou-născuți. Pentru gemeni, indemnizația este de 14 mii de lei.

Potrivit primarului comunei, Marina Tauber, inițiativa, lansată în premieră în Republica Moldova și implementată în orașul Orhei, dar și comuna Jora de Mijloc, are menirea de a stimula natalitatea în regiune, dar și a sprijini tinerele familii.

”Este într-adevăr susținerea foarte importantă, este un sprijin substantial pentru dânșii și noi suntem bucuroși că putem să oferim această posibilitate și putem să-i susținem. Pe de altă parte, sunt bucuroasă acuma să spun că în întregul raionul Orhei, dar și în circumscripțiile 18 și 19, unde a câștigat Partidul ”ȘOR”, va fi inițiat și va fi lansat acest proiect, în cel mai scurt timp”, a declarat primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber.

Programul ”Capitalul Matern” face parte dintr-o strategie mai amplă dezvoltată de autoritățile locale din Orhei privind modernizarea localității și îmbunătățirii condițiilor de trai. Proiectul a fost inițiat în 2015, de primarul de Orhei Ilan Șor, iar din 2018, a fost implementat și în comuna Jora de Mijloc, odată ce vicepreședintele Partidului ”ȘOR”, Marina Tauber, a preluat mandatul de primar . În total, de la lansarea programului, de indemnizații suplimentare la cele oferite de stat, au beneficiat peste 2 mii de familii din Orhei și comuna Jora de Mijloc.

Tinerele familii se bucură și de proiectul „locuințe sociale”, iar pentru copiii din Orhei sunt modernizate capital grădinițele, fiind implementat și un sistem nou de alimentație de tip catering, astfel încât bucatele sunt preparate în condiții de restaurant și corespund celor mai înalte standarde în domeniu.

loading...

Comments are closed.