Alte știri

(foto) Anastasia Nichita, campioana europeană la lupte a primit cheile de la noul său apartament de la Pavel Filip

Pinterest LinkedIn Tumblr

Campioana Europeană la lupte și laureata mai multor competiții internaționale și naționale, Anastasia Nichita a primit astăzi cheile de la apartament din mâinile prim-ministrului Pavel Filip. În cadrul ceremoniei, premierul a spus că Guvernul va susține în continuare sportivii de performanță.

Tânăra Anastasia Nichita, în vârstă de 19 ani, a devenit câștigătoare a mai multor competiții internaționale, de talie importantă. Astfel, ea a reușit să adune titlurile de campioană mondială la nivel de tineret sub 23 de ani și juniori sub 20 de ani, iar la campionatele europene de tineret sub 23 de ani a devenit vicecampioană în anul 2018, ca în data de 8 martie 2019, să cucerească medalia de aur la același campionat european, luându-și astfel revanșa.

În luna ianuarie a acestui an, moldoveanca a devenit campioana Indiei, reprezentânt clubul Haryana Hammers din New Delhi. În finala categoriei de greutate de până la 57 de kilograme, Anastasia a învins-o pe bulgăroaica Mimi Hristova, vicecampioana europeană din 2018 la nivel de seniori.

Datorită performanțelor remarcabile, tânăra Anastasia Nichita a fost răsplătită cu un premiu deosebit, un apartament din partea Guvernului Republicii Moldova. Tânăra campioană i-a mulțumit prim-ministrului pentru că pune accent pe fapte, nu vorbe.

loading...

Comments are closed.