Oficial

FOTO // Andrian Candu: Întrevederi cu mai mulți lideri europeni în timpul vizitei de lucru la Strasbourg

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul deplasării de lucru la APCE, Strasbourg, ex-Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut parte de mai multe întâlniri cu lideri Europeni.

Una din „revederile surpriză” cum a numit-o Andrian Candu, a fost întâlnirea cu Ex-Președintele Parlamentului georgian, Irakli Kobakhidze.

Fostul șef al legislativului moldovenesc, amintește că împreună cu Kobakhidze și fostul Președinte al Radei Supreme din Ucraina, Andriy Parubiy, au lansat platforma de fortificarea securității în regiune punând bazele Adunării interparlamentare Moldova-Georgia-Ucraina.

În aceeași zi, 29 ianuarie, Andrian Candu s-a întâlnit cu șeful Direcției Afaceri Politice a Consiliului Europei, Alexandre Guessel. În cadrul întrevederii au fost discutate problemele și situația politică a Republicii Moldova, dar și despre programele de cooperare și suportul oferit Republicii Moldova, în vederea consolidării democrației, a statului de drept, precum și respectarea drepturilor omului.

„Ambii ne-am exprimat opinia că asemenea reforme necesită implicarea întregii societăți. Am fost încurajați și i-am dat asigurări dlui Guessel că împreună cu colegi din Partidul Democrat vom participa în procesul de reformă cu expertiza și cunoștințele noastre.” a comentat Andrian Candu întâlnirea sa cu Alexandre Guessel.

Ieri, 30 ianuarie, Andrian Candu a purtat discuții despre reformele din domeniul justiției cu Președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și directorul comisiei, Thomas Markert. Democratul declară că  le-a mulțumit celor doi, pentru asistența și expertiza oferită țării noastre în pprocesul de reformă a justiției.

Tot la APCE, Andrian Candu a purtat discuții cu președinți ai Grupurilor politice din cadrul APCE:

• 𝐅𝐫𝐚𝐧𝐤 𝐒𝐜𝐡𝐰𝐚𝐛𝐞, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor
• 𝐀𝐥𝐞𝐤𝐬𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐏𝐨𝐜𝐢𝐞𝐣, Grupul Partidului Popular European / Creștin Democrat PPE/CD
• 𝐓𝐢𝐧𝐲 𝐊𝐨𝐱, Grupul Stângii Unite Europene
• 𝐈𝐚𝐧 𝐋𝐢𝐝𝐝𝐞𝐥𝐥-𝐆𝐫𝐚𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫, Grupul Conservatorilor Europeni și Alianța Democratică

În cadrul acestor discuții, s-a abordat rolul PDM-ului pe arena politică din Moldova și anume că formațiune apolitică din care face parte și Andrian Candu, ar fi un garant de echilibru în politica din Republica Moldova, care ar asigura ca țara noastră să nu se abată de la valorile occidentale.

 

 

Comments are closed.