FOTO // Andrian Candu și Sergiu Sîrbu, alături de Rothschild, milionarul menajat de Maia Sandu și Vadim Brînzan

Rotschild, Rotschild Moldova, Rotschild Candu Sîrbu, Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, PDM, Partidul Democrat, PSRM, Aeroportul Chișinău, concesionarea Aeroportului Chișinău

Jurnalistul Dumitru Ciorici a postat în canalul său de Telegram o poză în care apar democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu, alături de miliardarul elvețian,  Nathaniel Rothschild.

“În timp ce Igor Dodon se chinuie să scrie corect denumirea statului Israel, discuțiile cu democrații sunt în toi. Se pare că nu sunt cele mai ușoare. Asta deoarece nu chiar toți vor alianță de durată cu PSRM. Gurile rele spun că printre cei contra se numără Andrian Candu și Sergiu Sîrbu. Iar un motiv pentru asta ar avea întâlnirile din trecut ale acestora cu baronul Rotschild. Da, da, da. Cel care a cumpărat AVIA Invest și care apoi iar l-a vândut.

S-ar putea ca dl Candu și Sîrbu să dea de belele? Nu se știe. Așteptăm următoarele zile. Cert e un singur lucru. Șor a fost doar intermediar. Altcineva ține hățurile. Și noi cu toții știm cine.”, a scris jurnalistul Dumitru Ciorici.

Nathaniel Rothschild a devenit cunoscut publicului larg din Republica Moldova în perioada Guvernului condus de Maia Sandu, când a vizitat țara noastră, după ce a anunțat că a cumpărat compania AVIA Invest ce ar fi controlată de Ilan Șor.

Tot atunci, Maia Sandu și ministrul economiei din acea perioadă, Vadim Brînzan, au recunoscut că s-au întâlnit cu miliardarul Nathaniel Rothschild. Brînzan declara în acea perioadă că Rothschild ar fi un investitor serios pentru țara noastră. Mai mult decât atât, Vadim Brînzan a lucrat pentru compania ce deservește familia Rothschild.

„Pe 19 august 2019, și eu și premierul Maia Sandu, ne-am întâlnit cu investitorul. Vreau să fie clar: nu am negociat și nu ne-am consultat cu această companie. A fost doar o curtoazie. Am fost informați despre intenție și contract, iar ulterior am comunicat acest lucru Consiliului Suprem de Securitate. I-am spus investitorului că acest contract e subiectul unei investigații atât în Parlament, cât și la PG”, declara Brînzan în acea perioadă.

Ulterior, actualul Premier, Ion Chicu, dar și președintele Dodon, au pledat public pentru anularea contractului de concesionare a Aeroportului.

Democratul Andrian Candu, susține însă că anularea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău ar fi o mare greșeală, iar faptul că Comisia de Anchetă din cadrul Parlamentului, Igor Dodon și Guvernul Chicu au solicitat acest lucru, nu este altceva, decât populism politic.

„Concesiunea aeroportului nu este o chestiune rea. Ea se întâmplă în foarte multe țări, iar dacă să vedem cum arăta aeroportul când era administrat de stat și cum arată astăzi, e cerul și pământul. Ce ține de solicitările privind anularea contractului de concesionare, toți fac o mare greșeală. Pun populismul în fața unei decizii economice de dezvoltare. Este mult mai ușor să ieși în fața cetățenilor și să le spui că „luptăm să vină Aeroportul în proprietatea statului”, fiindcă acestea sunt neadevăruri”, a declarat fostul speaker al Parlamentului într-un interviu pentru Unimedia.

Telegraph.md amintește că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani în toamna anului 2013. Pentru concesionare a votat și Maia Sandu, pe atunci ministru al Educației.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share