FOTO // Angajații IGSU au desfășurat activități de instruire a tinerilor în domeniul acordării primului ajutor

La data de 28 februarie 2024 angajații din cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.1 din municipiul Chișinău a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au realizat activități de instruire a tinerilor în domeniul acordării primului ajutor premedical în situații de urgență.

Acțiunile au avut loc la sediul Centrului de Tineret din sectorul Botanica al capitalei. Aici, un grup format din 15 tineri cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani au fost ghidați și instruiți cum să intervină corect într-o situație excepțională.

Astfel, paramedicii și salvatorii au organizat activități informative și interactive în domeniul acordării primului ajutor.

Specialiștii în domeniu au explicat și prezentat adolescenților măsurile necesare de întreprins în caz de stop cardio-respirator, dar și alte manevre de acordare a primului ajutor în cazul obstrucției acute a căilor respiratorii.

Totodată, paramedicii SMURD au demonstrat tehnicile de intervenție pentru salvarea persoanelor inconștiente, dar și principalele acțiuni de prim ajutor în caz de înec.

Mai mult, au fost simulate situații în care tinerii au exersat pe manechine manevrele de resuscitare a maturilor, dar și copiilor în scopul salvării vieților omenești.

Pe parcursul activităților, adolescenții s-au implicat activ în toate exercițiile de simulare, manifestând un interes sporit în vederea formării abilităților de acordare a primului ajutor persoanelor aflate în dificultate de sănătate.

Scopul acestor activități ține de prevenirea cazurilor de risc, dar și a situațiilor fatale în urma neacordării la timp a primului ajutor persoanelor aflate în situații de urgență.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share