FOTO // ASD anunță începutul lucrărilor de reparație a podului din Sagaidacul Nou, raionul Cimișlia

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a anunțat lansarea lucrărilor de reparație a podului din localitatea Sagaidacul Nou, Cimișlia. Nodul rutier este poziționat pe drumul public M3 Chișinău – Comrat – Giurgiulești – frontiera cu România, km 41,96.

Lucrările au o valoare contractuală de circa 54 mln de lei și urmează a fi finalizate până la sfârșitul lunii decembrie 2024. Banii au fost alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Podul supus reparației are o suprastructură cu lungimea de aproximativ 42,15 metri și două deschideri a câte 21 de metri fiecare. Lățimea totală a pasajului este de 29 de metri și include patru benzi de circulație, o zonă mediană și două trotuare a câte 1,5 metri fiecare.

În cadrul acestui proiect sunt planificate lucrări de reparație a îmbrăcămintei rutiere, reabilitarea bretelelor, construcția șanțurilor de evacuare a apelor, amenajarea casiurilor pe taluz și a rigolelor de acostament, montarea elementelor de siguranță.

„După 30 de ani de la sistarea lucrărilor, proiectul de reparație și modernizare a podului de la Sagaidacul Nou va fi finalizat în întregime”, a precizat ASD.

Total
0
Shares
Total
0
Share