FOTO // Atac cu rachete în Odesa: 14 oameni au murit, iar alte 46 de persoane au fost rănite

Vineri, 15 martie forțele armate ale Federației Ruse au lovit cu rachete orașul Odesa. În urma atacului au decedat 14 persoane, iar altele 46 au fost rănite, informează telegraph.md, cu referire la kp.ua

Dintre cele 46 de persoane rănite, 7 sunt angajați ai Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei (Державна служба України з надзвичайних ситуацій).

Potrivit lui șefului admnistrației de stat a regiunii Odesa, Oleg Kiper, în data de 16 martie în orașul Odesa și în regiune va declarată zi de doliu.

Conform datelor Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, salvatorii au sosit pentru ajutor și stingerea incendiului provocat de prima lovitură. În acest timp, rușii au lansat a doua rachetă. În urma loviturii a decedat un salvator.

Serviciul de presă al Procurorului General a anunțat că a fost inițiată o anchetă privind încălcarea legilor și obiceiurilor războiului, soldat cu omor intenționat (partea a 2-a a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

Atacul a avut loc în jurul orei 11:00. Ca rezultat au mai fost avariate 10 locuințe, o stație de asistență tehnică, un gazoduct de presiune joasă și două automobile ale pompierilor.

La moment loc pompierii duc lucrări de lichidare a incendiului gazoductei și locuințelor, pe o suprafață de circa 120 m².

Total
0
Shares
 
Total
0
Share