Externe

(foto) Au fost plantați peste 350 de milioane de copaci în doar 12 ore! Iată în ce țara s-a întâmplat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Etiopia, luni, s-au plantat peste 353 milioane de copaci în 12 ore. Oficialii din țară cred că acest număr este un record mondial. Acțiunea de înverzire face parte dintr-o campanie mai largă de reîmpădurire, care se numește „Green Legacy”, condusă de prim-ministrul Etiopiei, scrie diez. 

La acțiunea de plantare au participat milioane de etiopieni din întreaga țară. În primele șase ore, conform prim-ministrului, au fost plantați aproximativ 150 de milioane de copaci. Până la sfârșitul zilei, oficialul a anunțat că Etiopia nu doar a reușit să-și îndeplinească obiectivul propus, ci a reușit să-l depășească. Astfel, în total, au fost plantați 353.633.660 de puieți, transmite CNN.
 
În Etiopia mai puțin de 4% din pământuri sunt împădurite. Țara trece printr-o criză climatică și se confruntă cu degradarea terenurilor, eroziune de sol, defrișări și secete. Totodată, în această țară 80% din populație depind de agricultură.
 
În 2017, Etiopia s-a alăturat la peste 20 de alte națiuni africane în angajamentul de a restabili 100 de milioane de hectare de pământ ca parte a inițiativei de restaurare a peisajului forestier african.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.