Social

FOTO // Buldozere și autobasculante la intrarea în parcul Valea Morilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un alt loc verde și amenajat va apărea chiar la intrare în parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani din strada Gr. Alexandrescu. În acea zonă, care mai mulţi ani a fost lăsată de izbeliște, acum va fi amenajat un scuar frumos, a anunțat primarul general al Chișinăului.

Intrarea în parcul Valea Morilor, din zona MoldExpo, pe o suprafaţă de 200 m2, va fi transformată în una pietonală, astfel, accesul mașinilor va fi interzis. Două parcări pentru automobile vor fi amenajate în nemijlocita apropiere a viitorului scuar.

Actualmente, pretura sectorului Buiucani desfășoară̆ lucrări de schimbare a bordurilor şi amenajare a unei fâşii de gazon. Tot acolo, va fi instalat mobilier urban, deoarece zona este intens vizitată de părinți cu copii.

În paralel, sunt amenajate şi scările de acces spre ogrăzile curţilor din str. Gr. Alexandrescu, unde sunt prevăzute a fi construite şi rampe pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Lucrările de amenajare a scuarului vor fi încheiate la sfârşitul săptămânii viitoare, iar pentru acestea au fost prevăzute 120 mii lei, surse financiare din bugetul municipal.

loading...

Comments are closed.