Social

(foto) Campania „Bunici grijulii” implementată în Moldova. Gheorghe Cavcaliuc a obținut sprijinul italienilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Delegația Poliției Naționale a Republicii Moldova la data de 5 februarie a întreprins o vizită la sediul poliției locale din orașul italian Bressanone.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de către șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. În cadrul vizitei, delegația moldovenească s-a întâlnit cu protagoniștii proiectului „Noni vigili” sau „bunici grijulii” care au explicat și demonstrat cum decurge o zi deplină de activitate în beneficiul comunității și ce situații amuzante au avut loc în timpul monitorizării străzilor din preajma școlilor.

În cadrul aceleiași vizite, a avut loc întâlnirea cu viceprimarul localității, Claudio Del Piero, care a fost decorat cu înalta distincție polițienească pentru cooperare a Inspectoratului General al Poliției. La fel, oficialul a salutat inițiativa Poliției Republicii Moldova de preluare a experienței italiene întru implementare Campaniei „Bunicii grijulii” și a dat asigurări că va continua să susțină dezvoltarea acesui proiect în țara noastră.

Campania „Bunicii grijulii” are drept scop consolidarea parteneriatului între Politie-APL-societate civilă în domeniul securizării vieții copiilor și adolescenților atunci cind parcurg drumul casă – școală sau se afla fără supravegherea adulților în locurile publice.

loading...

Comments are closed.