(Foto) Ce a făcut ministrul Apărării din Moldova, Eugen Sturza, la Cartierul General NATO ?

Ce a făcut ministrul Apărării din Moldova, Eugen Sturza, la Cartierul General NATO, rose gottemoller, guvernul filip, pdm, partidul democrat

Vizita ministrului Apărării din Moldova, Eugen Sturza, la Cartierul General NATO este în plină desfășurare. Oficialul de la Chișinău s-a întîlnit la Bruxelles cu Secretarul General Adjunct, Rose Gottemoeller, care l-a asigurat că Alianța Nord Atlantică este deschisă să contribuie, în continuare, prin proiecte de asistență și expertiză în Republica Moldova.

“Este îmbucurător că oficialii NATO încurajează eforturile țării noastre, de a reforma Armata Națională, și s-au arătat dispuși să accelerăm cooperarea pe anumite domenii. Unul din domeniile unde se vor înregistra progrese, în viitorul apropiat, este domeniul medicinei militare, care prevede asistență tehnică și instruiri pentru unitățile și instituțiile militare”, a spus Eugen Sturza.

Iar discuțiile cu Adjunctul Secretarului General, Dr. Antonio Missiroli, l-au convins pe ministrul moldovean că NATO va continua să ofere sprijin înmodernizarea sistemului național de apărare cu proiecte inovative: cum ar fi domeniul apărării cibernetice şi combaterii riscurilor biologice.

“Vreau să le mulțumesc pentru discuțiile productive și pentru suportul Alianței în procesul de transformare a sectorului de securitate şi apărare şi ajustare acestuia la standardele internaționale. Fără sprijinul NATO, elaborarea documentelor strategice, instruirile militarilor, proiectele de importanță națională, ca distrugerea pesticidelor, nu ar fi posibile”, a mai spus Sturza.

Precizăm că ministrul Apărării din Moldova se află, în perioada 5-7 noiembrie, într-o vizită oficială la Bruxelles, Belgia.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share