FOTO // CEC a început tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale din 19 mai

Comisia Electorală Centrală (CEC) a început, astăzi, tipărirea buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale, care vor avea duminică, 19 mai 2024.

În total, vor fi tipărite 12 114 buletine de vot, dintre care 3 813 buletine de vot pentru alegerea consiliului local (295 în limba română și 3 518 în limba rusă) și 8 301 buletine de vot pentru alegerea primarului (6 106 în limba română și 2 195 în limba rusă).

Lățimea unui buletin de vot este de 14 cm, iar lungimea variază între 9,8 – 21 cm în funcție de numărul de candidați înscriși în buletin. Costul unui buletin de vot pentru alegerea consiliului local este de 1,32 lei, iar pentru alegerea primarului 0,96 lei. Valoarea totală a tirajului buletinelor de vot pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 este de peste 13 mii lei.

Amintim că, în această duminică vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova.

Totodată, în aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Toate informațiile despre alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024 le puteți găsi pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, rubrica ”Alegeri locale noi din 19.05.24”.

Total
0
Shares
Total
0
Share